07.12.2022

"Mum Dibini Işıtır Projesi" 20 Pilot İlde Uygulamaya Başlandı

Din görevlisi eşlerini destekleyerek onlara büyük bir ailenin mensubu olduklarını hatırlatmak, gönüllüler ordusunun birer ferdi olma şuuru kazandırmak amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan “Mum Dibini Işıtır" projesi çevrim içi olarak yapılan “İstişare Toplantısı"nın ardından pilot olarak seçilen 20 ilde uygulanmaya başladı.  Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ'nin moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan pilot illerin müftüleri, ADRB'den sorumlu müftü yardımcıları ve ADRB koordinatörleri katıldı. Toplantıda proje hakkında bilgi verildi, proje basamaklarının nasıl hayata geçirileceğine dair açıklamalar yapıldı.

Toplantıya katılan Adıyaman, Afyon, Ağrı, Ankara, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Samsun, Tokat, Van illerinin müftülük yetkilileri bu projenin önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini belirttiler. Din hizmeti sunarken ailelerinden destek almalarının, kanaat önderi konumunda bulunan din görevlilerine önemli katkılar sağlayacağını ifade ettiler. Din görevlileri ve ailelerinin pek çok alanda örnek olmaları yönünde toplumsal bir beklenti olduğu, aile bireylerinden güç alan din görevlilerinin din hizmetinin geniş kitlelere ulaştırılmasında önemli rol üstlenecekleri de toplantıda dile getirildi.

Pilot illerde bir yıl süreyle uygulanacak olan proje, elde edilen çıktılar doğrultusunda tüm illerimizde hayata geçirilecektir.​